Παραλίες της Σαντορίνης

Περίβολος - Περίσσα

Η Περίσσα και ο Περίβολος, γνωστή ως η μεγαλύτερη παραλία με μαύρη άμμο της Σαντορίνης, έχει βαθιά καθαρά νερά και καλύπτεται από μαύρη άμμο λάβας.
Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, παραθαλάσσιες καφετέριες, εστιατόρια και beach bar.

Καμάρι

Το Καμάρι μοιάζει πολύ με την Περίσσα και τον Περίβολο. Παρόμοια νερά, μαύρη άμμος λάβας με λίγο μεγαλύτερα βότσαλα, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, προσφέρει κατά μήκος έναν πεζόδρομο με καφετέριες και εστιατόρια σε ένα οικογενειακό περιβάλλον. Πάνω από το Καμάρι σε ύψος 360 μέτρων μπορείτε να επισκεφθείτε μια αρχαία πόλη, την αρχαία Θήρα.

Κόκκινη Παραλία

Η κόκκινη παραλία Red περιβάλλεται από απότομους κόκκινους λόφους που δημιουργούν ένα μαγευτικό, άγριο τοπίο.
Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν περίπου 5 λεπτά κατηφορικά σε ένα βραχώδες μονοπάτι για να φτάσουν στην παραλία. Από εκεί μπορείτε να πάτε στην παραλία Καμπιά, στη Λευκή Παραλία και στα Μέσα Πηγάδια με καραβάκι. Η Λευκή παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι και είναι μια άλλη ξεχωριστή παραλία, έχει λευκό βότσαλο και περιβάλλεται από λευκούς πανύψηλους βράχους. Οι παραλίες Καμπιά και Μέσα Πηγάδια είναι προσβάσιμες και με αυτοκίνητο μέσω δύο διαφορετικών χωματόδρομων και έχουν και οι δύο από ένα ταβερνάκι.
Βλυχάδα
Η Βλυχάδα ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά σκαλιστά της βράχια που μοιάζουν με το έργο ενός γλύπτη, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια φυσική διαδικασία που οφείλεται στο ηφαίστειο, τον άνεμο και τη θάλασσα. Είναι μια μεγάλη παραλία με σχετικά ρηχά νερά και μαύρη ηφαιστειακή άμμο και βότσαλα. Επίσης κοντά στην παραλία θα βρείτε το γοητευτικό λιμανάκι με τα καΐκια και καταμαράν. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, ένα πρώην εργοστάσιο τομάτας, και να απολαύσετε μια ξενάγηση σχετικά με τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και παραγωγής της τομάτας, ένα γνωστό προϊόν της Σαντορίνης.
Η παραλία Κολούμπος που πλαισιώνεται από ένα δραματικό βράχο είναι απομονωμένη και βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Σαντορίνης. Θα πρέπει να σταθμεύσετε το όχημά σας στο δρόμο και μετά να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία.
Καλντέρα Beach
Η παραλία της Καλντέρας ή Αποθήκες βρίσκεται στο Ακρωτήρι και όπως υποδηλώνει το όνομά της, είναι μια από τις λίγες παραλίες του νησιού που βρίσκονται στην ακτή της Καλντέρας. Με υπέροχη θέα την καλντέρα, τα νησιά του ηφαιστείου, τα Φηρά, το Ημεροβίγλι, το Φηροστεφάνι και την Οία.